Norris Geyser Basin

Het is prettig wakker worden met de gedachte dat we alwéér een nacht overleefd hebben zonder een aanval door een hongerige beer. Na het ontbijt gaan we snel op pad. We rijden richting Norris Geyser Basin, één van de bekendste geisergebieden in het park. Onderweg maken we een aantal korte stops, onder meer bij Roaring Mountain en Frying Pan Spring.

Boardwalk in Norris Geyser Basin, Yellowstone National Park

Boardwalk door Norris Geyser Basin

Norris is het heetste basin van Yellowstone: de meeste bronnen zijn zó warm dat het water kookt. Onder de grond is enige tijd geleden een bodemtemperatuur gemeten van meer dan 200 graden Celsius!

Cistern Spring in Yellowstone National Park

Cistern Spring

De grootste actieve geiser ter wereld – Steamboat Geyser – bevindt zich in het Norris Geyser Basin. Deze geiser spuit water tot wel 90 meter hoog, maar dat doet hij zéér onregelmatig. Vandaag zijn we helaas geen getuige van een uitbarsting.

Steamboat Geyser in Yellowstone National Park

Steamboat Geyser

We doen er ruim twee uur over om het bassin te verkennen. Het pad dat langs alle geisers en bronnen voert is ruim 4 kilometer lang, maar er is zóveel te zien dat we iedere twintig meter wel even stoppen!

Norris Geyser Basin in Yellowstone National Park

Norris Geyser Basin

Artists Paintpots

Niet ver van het Norris Geyser Basin ligt een kleiner geothermisch gebied met de naam Artists Paintpots. Ook hier treffen we kleurrijke bronnen. Aansluitend rijden we door tot aan Gibbon Falls, waarna we de auto weer omdraaien.

Artists Paintpots in Yellowstone National Park

Artists Paintpots

Hoorntje met één bolletje ijs…

Onze avond zullen we besteden bij Grand Canyon of the Yellowstone, nabij onze camping. Maar eerst willen we de innerlijke mens verzorgen met een lekker ijsje. Bij de Canyon Village Store gaan we daarom in de rij staan voor een hoorntje met schepijs. De klant vóór ons bestelt ook een hoorntje, met één bolletje. ‘One scoop‘ dus. Verward kijken we toe hoe de klant vervolgens vier smaken aanwijst. De ijsverkoper knikt enthousiast, schept ongeveer een halve kilo ijs op het hoorntje en rekent slechts één bolletje af. Huh? Linda en ik besluiten zekerheidshalve ieder dan maar één bolletje in plaats van twee bolletjes te bestellen. En ja hoor: ook wij krijgen een flink aantal scheppen ijs op ons hoorntje. Vanavond hoeven we dus niet meer te eten. 😉

Grand Canyon of the Yellowstone

Dwars door Yellowstone National Park loopt de Yellowstone River. Deze snelstromende rivier heeft in de loop der jaren een diepe kloof uitgesneden in het landschap.

Grand Canyon of the Yellowstone

Grand Canyon of the Yellowstone

De Grand Canyon of the Yellowstone is natuurlijk niet te vergelijken met de Grand Canyon in Arizona. Desalniettemin is het een adembenemend mooi gebied, vooral door de machtige Lower Yellowstone Falls en Upper Yellowstone Falls.

Zowel aan de noordelijke als aan de zuidelijke rim van de canyon zijn paden aangelegd. Daarnaast zijn er trappen aangelegd die gedeeltelijk afdalen in de canyon, zodat je de watervallen van dichtbij kunt bekijken. We rijden in de vroege avond naar diverse uitkijkpunten om de watervallen in volle glorie te kunnen zien. Als de schemering valt, is het tijd om terug te gaan naar de camping.

Lower Falls of the Yellowstone

Lower Falls of the Yellowstone

Overnachting: Canyon Campground ($ 33)
Afstand afgelegd: 70 km