Het is jammer genoeg weer tijd om naar huis te gaan. Het vliegveld van Calgary ligt op maar anderhalf uur rijden van Banff, en omdat onze vlucht pas in de middag vertrekt kunnen we op ons gemak opstaan en ontbijten.

We leveren onze auto zonder problemen in. In tegenstelling tot de verhuurmaatschappijen in de Verenigde Staten wordt er hier in Canada wél even kort gekeken naar eventuele schades. Hier heb je namelijk een eigen risico van een paar honderd euro; in de VS heb je dat niet. Weer één van die dingetjes waarin Canada meer Europees aandoet.

Het vliegveld van Calgary is bijzonder prettig. Ruim van opzet, duidelijke bewegwijzering, overal gratis drinkwater… Hier zouden veel vliegvelden een voorbeeld aan kunnen nemen. Omdat we een directe vlucht naar Amsterdam hebben, is de reis niet erg vermoeiend. Voordat we het weten, staan we weer op Nederlandse bodem!

Afstand afgelegd: 150 km