Halverwege het najaar begin ik (Tom) meestal na te denken over onze reisbestemming voor het daaropvolgende jaar. Meestal is dit een langdurig proces waarbij ik minutieus ieder land op deze planeet beoordeel op geschiktheid tijdens de beoogde reisperiode. Dit jaar ging dat heel anders. Onze reis naar het zuidwesten van de Verenigde Staten was zó goed bevallen, dat het ons een uitstekend idee leek om opnieuw de oceaan over te steken. Amerika is zó groot, dat je er maanden – zo niet jaren – rond kunt reizen zonder dat het gaat vervelen!

Enigszins beperkt door studieverplichtingen van Linda viel de keus op een reis in hartje hoogseizoen. Normaliter niet onze favoriete reisperiode in verband met drukte en hogere prijzen. Maar hoogzomer reizen heeft ook een voordeel: het is een uitstekende periode om naar gebieden af te reizen die in de lente nog onder een dikke laag sneeuw liggen.

Na een aantal reisroutes te hebben uitgeschreven, is onze keuze uiteindelijk gevallen op een rondje vanuit Calgary in Canada. We zullen onze tijd gaan verdelen tussen het Canadese en het Amerikaanse deel van de Rocky Mountains. Net zoals de vorige keer een reis langs veel natuurschoon, maar ditmaal dus een reis door maar liefst twee landen. Een route door dunbevolkt gebied bovendien. In tegenstelling tot onze vorige reis zullen we daarom dit keer geen grote steden bezoeken.

Afgelegde afstand: 5300 km
Reisduur: 23 dagen