Halverwege het najaar begin ik meestal na te denken over de reisbestemming voor het daaropvolgende jaar. Meestal is dit een vrij langdurig proces waarin minutieus ieder land op deze planeet wordt beoordeeld op geschiktheid. Dit jaar ging dat heel anders. Onze reis naar het zuidwesten van de Verenigde Staten was zó goed bevallen, dat het ons een uitstekend idee leek om opnieuw de oceaan over te steken. Amerika is zó groot, dat je er maanden zo niet jaren rond kunt reizen zonder dat het gaat vervelen.

Enigszins beperkt door studieverplichtingen van Linda viel de keus op een reis in hartje hoogseizoen. Normaliter niet onze favoriete reisperiode in verband met drukte en hogere prijzen. Maar hoogzomer reizen heeft ook voordelen. Zo is het een uitstekende periode om naar gebieden te reizen die in de lente nog onder een dikke laag sneeuw liggen.

Na een aantal reisroutes te hebben uitgeschreven is de keus uiteindelijk gevallen op een rondje vanuit Calgary in Canada. Net als de vorige keer een reis langs veel natuurschoon. We verdelen onze tijd tussen het Canadese deel van de Rocky Mountains en het Amerikaanse deel van de Rocky Mountains. Onze route leidt ons door dunbevolkte gebieden, en in tegenstelling tot de vorige reis zullen we deze keer dan ook geen grote steden bezoeken.

Afgelegde afstand: 5300 km
Reisduur: 23 dagen