Ik kan niets anders zeggen dan dat deze reis naar het zuidwesten van de Verenigde Staten fantastisch was. Er is veel tijd gaan zitten in de voorbereidingen, en dat heeft zich gelukkig uitbetaald in een reis waar vrijwel alles aan klopte. Het tempo van de reis was prima. Uiteraard zijn er plekken waar ik graag nog eens naar zou terugkeren, maar voor een eerste kennismaking zijn we nergens te kort of te lang gebleven.

Hoogtepunten

Het is moeilijk om aan te geven wat de hoogtepunten waren, omdat er nou eenmaal zovéél hoogtepunten zijn. Als ik er toch enkele moet noemen, dan zijn dat in chronologische volgorde de South Kaibab Trail in Grand Canyon NP, Horseshoe Bend, de machtige Rainbow Bridge bij Lake Powell, het uitzicht op Monument Valley vanuit ons tentje op de camping, het waanzinnige uitzicht bij Mesa Arch in Canyonlands NP, de prachtige zonsondergangen bij het La Sal Mountains Viewpoint in Arches NP en bij Dante’s View in Death Valley NP, en niet te vergeten het schitterende Zion NP met als hoogtepunt de hike naar Observation Point. Waren er ook dieptepunten? Heel weinig. Ik kan alleen de verzengende hitte in Goblin Valley en de grote drukte in Yosemite Valley bedenken.

Amerika is een kampeerland bij uitstek, zoveel is duidelijk geworden na deze reis. De campings zijn ruim van opzet en bevinden zich vaak middenin de natuur. Ook autorijden door dit land geeft een groot gevoel van vrijheid. De steeds veranderende, spectaculaire en uitgestrekte landschappen zijn een lust voor het oog. Veel natuur is hier bovendien nog écht wild. De bevolkingsdichtheid is in het Zuidwesten van de VS nou eenmaal een heel stuk lager dan in ons drukke Europa.

Kosten

Deze vakantie was niet goedkoop. Dat komt voornamelijk door de grote hoeveelheid excursies die we hebben ondernomen. Een helikoptervlucht boven de Grand Canyon is immers niet gratis, en een dagtocht per boot naar Rainbow Bridge evenmin. Voor mij was deze reis echter iedere euro dubbel en dwars waard!

ReisonderdeelBedrag
Vliegtickets€ 1255€ 628 per persoon
Autohuur€ 845€ 38 per dag
Overnachtingen€ 1353€ 54 per nacht
Restaurants, benzine en boodschappen€ 2201€ 85 per dag
Entrees en excursies€ 1429

NB: Bovenop bovenstaand overzicht komen nog de kosten voor vervoer van onze woonplaats naar Schiphol en vice versa, de kosten voor een Amerikaans visum en de kosten van souvenirs.