Aan al het moois komt een einde; zo ook aan deze vakantie. Na het ontbijt rest ons nog een belangrijke taak. We hebben aan het begin van de reis een koelbox en een gastankje voor ons kookstelletje aangeschaft. We zullen beiden achter moeten laten in Amerika. Vliegen met een gastankje is uiteraard niet toegestaan, en de koelbox past logischerwijs niet in onze koffer. In de afgelopen dagen hebben we al enkele keren met het gastankje lopen ‘leuren’, maar we hebben nog nergens een inleverpunt kunnen vinden. In de koelbox zitten nog een aantal blikjes frisdrank die over zijn. Linda stelt voor om een zwerver blij te maken met de koelbox plus inhoud. Zwervers zijn er immers genoeg hier in de stad.

Uiteindelijk kiezen we echter voor de gemakkelijkste weg en overhandigen we de spullen bij de receptie aan een medewerker van het hostel, die ze in ontvangst neemt voor geïnteresseerde reizigers/kampeerders. Deze medewerker regelt ook voor ons dat er aan het begin van de middag een taxi zal komen voorrijden om ons naar het vliegveld te brengen.

The Cheesecake Factory

We hebben nog zo’n anderhalf uur de tijd voordat de taxi zal arriveren. Eerder hebben we gezien dat er aan Union Square een vestiging van The Cheesecake Factory zit. Als fans van de sitcom The Big Bang Theory lijkt het ons wel wat om hier iets te eten. Je zou denken dat ze hier alleen cheesecake verkopen, maar niets is minder waar. Het is een volwaardig restaurant met allerlei soorten gerechten. We moeten echter zólang wachten op een plekje in het restaurant, dat we het niet meer aandurven om eten te bestellen. Het eten wordt ongetwijfeld snel geserveerd – zoals bijna overal hier in Amerika – maar ons vliegtuig missen zou een dure aangelegenheid zijn. We laten de ober verbaasd achter door nog vóórdat hij onze bestelling kan opnemen onze biezen weer te pakken. Jammer, maar wellicht een volgende reis beter!

Terugvlucht

De terugvlucht naar Nederland verloopt zonder problemen. We hebben twee keer een overstap: één in Phoenix en één in Londen. Dat is wel wat vermoeiend, maar het voordeel van die tweede overstap is dat ik nog even langs een elektronicawinkel kan gaan om een nieuwe Apple TV te kopen met de Heathrow Rewards-kaart die ik heb verkregen via de Airmiles van een vorige vakantie. Dat scheelt toch mooi vijftig pond!